Kooperativet Bambis styrelse

En grupp engagerade anhöriga som arbetar för att intentionerna i LSS ska genomsyra Bambis verksamhet.

Några av de föräldrar som startade kooperativet utgör ännu "motorn" i verksamheten. Nya föräldrar har självklart tillkommit genom åren och hela styrelsen arbetar för att utveckla Bambi på olika sätt. Vår värdegrund ”trygghet att våga” är en kompass för styrelsen i olika frågor. Hur kan vi stötta vår målgrupp – barnen, ungdomarna och de vuxna med omfattande funktionsnedsättningar - i att känna trygghet att våga ta steg i sina liv? Hur kan vi stimulera föräldrar så att de upplever trygghet att våga?

Styrelsens uppdrag är att genom högkvalitativ service tillgodose nuvarande och framtida behov hos vår målgrupp. Vi känner stor ödmjukhet inför detta komplexa uppdrag som kräver långsiktighet i besluten. Vi har många diskussioner för att säkerställa att vi är på rätt väg och tror att organisk tillväxt med bibehållen balans i ekonomin är en förutsättning för att lyckas med uppdraget.

Stor kompetens finns i den grupp som idag utgör styrelsen och vi strävar efter att utveckla styrelsearbetet så att vi i ännu större grad lyckas med vårt uppdrag. Även för styrelsens del handlar det om trygghet att våga. Vi välkomnar idéer och svarar mer än gärna på frågor. Mejla: styrelsen@bambi.se eller ring till kansliet så förmedlar de kontakt med någon av oss, tel 08-704 25 59!

Anna Hultberg

Ordförande

 

 

Vi har anlitat Bambi assistans samt korttidshem sedan januari 2006 för vår son Albin(född 2000).
Sommaren 2006 blev jag invald i styrelsen, och jag tycker att det är mycket roligt att få vara med och förvalta och utveckla Bambi.
Jag är redovisningsekonom och driver en egen redovisningsbyrå. Sedan många år är jag aktiv inom föreningen NOC, Nätverket för ovanliga kromosomavvikelser.
På fritiden tycker jag om att vara med min familj och mina vänner. På sommaren är vi i skärgården och på vintern åker vi gärna till fjällen.

Annika Ahlstedt

Styrelseledamot

 

 

Vår dotter började på Bambi korttidshem 1993 när hon var 8 år gammal. Vi kände att detta var en verksamhet som såg till barnens och föräldrarnas bästa. En viktig aspekt var också att verksamheten drevs som ett kooperativ. Jag började jobba i styrelsen 1995 och det har varit många intressanta och roliga år. Att få vara med och utveckla verksamheter är otroligt spännande och jag hoppas att min erfarenhet från bankvärden kan bidra till utvecklingen. På min fritid sjunger jag i en kör, inriktad på svensk folkmusik. Tycker även om olika typer av motion samt museibesök och konserter.

 

Bosse Stenhammar

Styrelseledamot

Vice ordförande

 

 

Bambis verksamhet är unik i fråga om empati och kvalitet för flerfunktionsnedsatta. Jag är stolt över att få vara med och förvalta, vidareutveckla och sprida Bambis sätt att utföra LSS- tjänster. Vår 35-årige son har en måttlig kognitiv funktionsnedsättning och bor sedan 11 år i en kommunal gruppbostad. I mitt tidigare liv finns bl a 3 år på Socialhögskola, över 30 års projektledning, terapeutpraktik, eget aktiebolag m.m. Fritid? Tjust skärgård, familj, hund, jakt.

 

AnnCharlotte Bretan

Styrelseledamot

 

 

Vi har anlitat Bambi för vår dotter Anna sedan 2004, både kortidshemmet och personlig assistans. Jag hoppas bidra på ett konstruktivt sätt till styrelsearbetet med mina erfarenheter från verksamhets- och ledarskapsutveckling. På min fritid skriver jag mer än gärna, älskar matlagning, att yoga och umgås med familj och vänner. Skånsk gåsamiddag är min absoluta specialitet.  

Johan Thesslin

suppleant

Lena Lindahl

Suppelant

 

Vi har anlitat Bambi kortidshem för vår dotter Tilde sedan 2010 och jag blev invald i styrelsen 2017. Jag har under många år arbetat på Ericsson som projekt- och produktledare och hoppas att den erfarenheten tillsammans med min erfarenhet som ”funkis”-förälder ska vara en tillgång i arbetet att utveckla Bambi. Spännande!

På min fritid läser jag gärna, helst deckare och facklitteratur inom kost- och näring, fotograferar samt går långa promenader med hunden.

 

Per Erik Andersson-Nordin

suppleant