Kooperativet Bambis styrelse

En grupp engagerade anhöriga som arbetar för att intentionerna i LSS ska genomsyra Bambis verksamhet.

Några av de föräldrar som startade kooperativet utgör ännu "motorn" i verksamheten. Nya föräldrar har självklart tillkommit genom åren och hela styrelsen arbetar för att utveckla Bambi på olika sätt. Vår värdegrund ”trygghet att våga” är en kompass för styrelsen i olika frågor. Hur kan vi stötta vår målgrupp – barnen, ungdomarna och de vuxna med omfattande funktionsnedsättningar - i att känna trygghet att våga ta steg i sina liv? Hur kan vi stimulera föräldrar så att de upplever trygghet att våga?

Styrelsens uppdrag är att genom högkvalitativ service tillgodose nuvarande och framtida behov hos vår målgrupp. Vi känner stor ödmjukhet inför detta komplexa uppdrag som kräver långsiktighet i besluten. Vi har många diskussioner för att säkerställa att vi är på rätt väg och tror att organisk tillväxt med bibehållen balans i ekonomin är en förutsättning för att lyckas med uppdraget.

Stor kompetens finns i den grupp som idag utgör styrelsen och vi strävar efter att utveckla styrelsearbetet så att vi i ännu större grad lyckas med vårt uppdrag. Även för styrelsens del handlar det om trygghet att våga. Vi välkomnar idéer och svarar mer än gärna på frågor. Mejla: styrelsen@bambi.se eller ring till kansliet så förmedlar de kontakt med någon av oss, tel 08-704 25 59!

Anna Hultberg

Ordförande

 

 

Vi har anlitat Bambi assistans samt korttidshem sedan januari 2006 för vår son Albin (född 2000). Albin bor nu i gen lägenhet med personlig assistans och går på Bambis Dagliga verksamhet.
Jag har suttit i styrelsen sedan 2006, det är mycket roligt att få vara med och förvalta och utveckla Bambi.
Jag är redovisningsekonom och driver en egen redovisningsbyrå. På fritiden tycker jag om att vara med familj, vänner och ta långa promenader med våra hundar. Sommaren spenderar vi i skärgården och på vintern åker vi gärna till fjällen.

Annika Ahlstedt

Styrelseledamot

 

 

Vår dotter började på Bambi korttidshem 1993 när hon var 8 år gammal. Vi kände att detta var en verksamhet som såg till barnens och föräldrarnas bästa. En viktig aspekt var också att verksamheten drevs som ett kooperativ. Jag började jobba i styrelsen 1995 och det har varit många intressanta och roliga år. Att få vara med och utveckla verksamheter är otroligt spännande och jag hoppas att min erfarenhet från bankvärden kan bidra till utvecklingen. På min fritid sjunger jag i en kör, inriktad på svensk folkmusik. Tycker även om olika typer av motion samt museibesök och konserter.

 

Bosse Stenhammar

Styrelseledamot

Vice ordförande

 

 Bambis verksamhet är unik i fråga om empati och kvalitet för flerfunktionsnedsatta. Jag är stolt över att få vara med och förvalta, vidareutveckla och sprida Bambis sätt att utföra LSS- tjänster. Vår 35-årige son har en måttlig kognitiv funktionsnedsättning och bor sedan 11 år i en kommunal gruppbostad. I mitt tidigare liv finns bl a 3 år på Socialhögskola, över 30 års projektledning, terapeutpraktik, eget aktiebolag m.m. Fritid? Tjust skärgård, familj, hund, jakt.

 

AnnCharlotte Bretan

Styrelseledamot

 

 

Vi har anlitat Bambi för vår dotter Anna sedan 2004, både kortidshemmet och personlig assistans. Jag hoppas bidra på ett konstruktivt sätt till styrelsearbetet med mina erfarenheter från verksamhets- och ledarskapsutveckling. På min fritid skriver jag mer än gärna, älskar matlagning, att yoga och umgås med familj och vänner. Skånsk gåsamiddag är min absoluta specialitet.  

Johan Thesslin

ledamot

Agneta Davidsson

 Suppleant

 

Vår dotter började på sitt nya kortis Bambi våren 2020. Vi uppskattar värdegrunden (trygghet att våga), verksamhetsformen (brukarkooperativ) och läget (Ålsten). Efter den proffsiga inskolningen, man är med första kortisdygnet och lämnar på det sättet över rutiner, tips och råd under lugna former till kontaktpersonen, trivs både Sofie och vi föräldrar mycket bra.

Jag arbetar som konferenskoordinator och kommunikatör på Skogs- och Lantbruksakademien. Förutom familj och arbete tycker jag bl. a. om raska promenader, färg och form, språk och kommunikation, laga mat, sjunga i kör och umgås med familj och vänner. Jag hoppas kunna bidra till styrelsearbetet med engagemang, kunskap och erfarenhet inom området.

Annelie Backström

 Sekreterare/Suppleant

 

 Vår dotter Edith har gått på Bambis kortidsverksamhet sedan hösten 2016. Efter besök på många liknande verksamheter så var Bambi ett självklart val för oss. Och så är det fortfarande, Edith trivs väldigt bra på kortis. Jag ser fram emot, att genom arbetet i styrelsen, få bidra till Bambis förvaltning och utveckling. Till vardags arbetar jag sedan många år på Polismyndigheten. Fritiden spenderas med familj och vänner, gärna i fjällen eller vid havet. Mycket tid tillbringas också i vår trädgård där både ogräs och odlingar tarvar sin tid.   

Anders Iveberg

Styrelseledamot

 

Vår son Gustav började på Bambi kortis 2009 och vi anlitade Bambi assistans något år därefter. Vi valde Bambi på grund av Bambis värdegrund att sätta Gustav, huvudpersonen, i centrum och att verksamheten kretsar kring honom. Vi känner oss alltid mycket trygga att Gustav har det bra.

Jag jobbar med tillverkning och distribution av mjölkningsutrustning i Europa. På fritiden spenderar vi mycket tid utomhus med familj och vänner. Skidåkning och segling är några av familjens stora passioner.

Mattias Håkansson

Styrelsesuppleant

 

Vår son började på Bambi korttidshem 2014 när han var 8 år. Han trivs otroligt bra i den trygga miljö som Bambi erbjuder. Vi som familj uppskattar verkligen verksamheten som bedrivs med ett stort fokus på kvalitet, en fin värdegrund och att alltid sätta vår son och övriga huvudpersoner i centrum.

Jag ser fram emot att bidra i styrelsens arbete med att skapa förutsättningar för verksamheten att fortsätta utvecklas. Jag har lång erfarenhet av marknadsföring, försäljning och verksamhetsutveckling inom framförallt detaljhandel mot privatmarknaden. För närvarande driver jag eget bolag med fokus på konsultverksamhet inom marknadsföring, analys och affärsutveckling. På min fritid umgås jag med familj och vänner samt springer gärna i skog och berg.